Egy menedékkérő megkéselt egy papot Belgiumban

Vágólapra másolva!
Egy Hollandiában regisztrált menedékkérő bekéredzkedett lezuhanyozni egy belgiumi plébániára. A pap beengedte, pénzt viszont nem akart adni neki, ezért a migráns kést rántott, a pap védekezés közben megsérült a kézfején. A férfi elmenekült, körözik, a pap a saját autójával ment el a kórházba. A rendőrség szerint a támadó nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal.
Vágólapra másolva!

Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán augusztus 1-jén, hétfőn.

Pénzt akart, kést rántott

A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált migráns azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott – írta a napilap. Ekkor

kést rántott, és megfenyegette a papot, aki védekezés közben a kézfején súlyosan megsebesült.

A tájékoztatás szerint a fiatalember elmenekült. Az eset után a plébános a saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták – tették hozzá.

Nem terrorista

A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal. Ugyanakkor körözést adtak ki ellene.