Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylőnő robbantotta fel magát a törökországi Bursában, a város fő turisztikai látványossága közelében. A támadásban 13-an megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merényletet hajtott végre egy 25 éves nő szerdán délután az északnyugat-törökországi Bursa város központjában, a robbantásban az elkövető meghalt, tizenhárman könnyebben megsebesültek - írja az Ihlas török hírügynökség.

Kerim Dogan, az egyik szemtanú, a Habertürk hírtelevízió élő adásában telefonon azt mondta, hogy

miközben az épületben és annak udvarán éppen temetési szertartást tartottak. A közeli üzletek ablakai is betörtek.

Két hátizsákos férfit keresnek

A hatóságok a környéket azonnal lezárták, a bevásárlóközpontokat kiürítették, nagy számban mentőket és tűzoltókat rendeltek a helyszínre.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást.

A rendőrség jelenleg

két hátitáskás férfit keres,

akik a hatóságok gyanúja szerint kapcsolatban álltak a merénylővel.

Az Egyesült Államok törökországi nagykövetsége kedden este ismét "lehetséges terrortámadás" veszélyére figyelmeztetett állampolgárait.

A negyedik legnagyobb város

Bursa Törökország negyedik legnagyobb városa, az UNESCO Világörökség része, többek között síparadicsomáról, történelmi látnivalóiról - köztük az Ulu dzsámiról - és iparáról nevezetes.

Légvonalban mintegy 60 kilométerre délre fekszik Isztambultól, a Márvány-tenger szemközti oldalán, hegyek lábánál.

Öt merénylet idén

Az év eleje óta ez volt az ötödik terrorcselekmény az országban.

Januárban Isztambulban a turisták által kedvelt Sultanahmet téren robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő. A támadásban 10 ember meghalt 17-en pedig megsebesültek.

Február közepén a főváros kormányzati negyedben katonákat szállító buszok mellett robbantott egy támadó, 29 ember halálát okozva.

Március 13-án 36-an haltak meg, amikor egy autóba rejtett pokolgép robbant egy zsúfolt autóbusz mögött Ankara központjában lévő Kizilay téren.

Március 19-én egy öngyilkos merénylő támadást hajtott végre Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a Függetlenség sugárúton. Ebben a támadásban négyen haltak meg.