Tettestársa is lehetett a gyilkos moszkvai dadának

gyilkos dada
Moszkva, 2016. március 2. Gyulcsehra Bobokulova üzbég asszony rácsok mögött egy moszkvai bíróságon 2016 március 2-án. A 38 éves muzulmán Bobokulovát február 29-én tartóztatták le az Oktyabrszkoje polje moszkvai metróállomáson, ahol egy 3-4 év körüli gyermek levágott fejével a kezében üvöltözött. A nő a gyermek dadája volt, aki megvárta, amíg áldozatának szülei elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. (MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
Pszichiáterek fogják megvizsgálni azt az üzbég asszonyt, aki hétfőn meggyilkolta a gondjára bízott négyéves kislányt Moszkvában. 
Vágólapra másolva!

Gyulcsehra Bobokulovát ma hallgatta meg a bíróság, és jóváhagyta az asszony letartóztatását. A bírói döntés alapján április 29-ig őrizetben marad.

Orvos dönti el, hogy beszámítható-e Forrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Az Origo is beszámolt arról, hogy az üzbég asszony hétfőn meggyilkolta a gondjaira bízott kislányt, akinek a fejével hadonászott az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál.

A nyomozók kedden kihallgatták az asszonyt, akit helyszíni szemlére is elvittek a gyilkosság helyszínére. A TASZSZ jelentése szerint a nyomozók úgy vélik: Bobokulova nem magától cselekedett, voltak tettestársai és felbujtói is, akiket azonban egyelőre nem azonosítottak.

A bíróság döntése alapján április végéig őrizetben marad Forrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Hangokat hallott

A kihallgatás során az asszony elmondta, hogy elvált a férjétől, három közös gyermeküket külön-külön nevelik a rokonok. Őt állítólag a válás után kilökték az utcára – tudósított az orosz hírügynökség.

Miközben a bíróság elé vezették, újságíróknak azt mondta: Allah utasítására ölte meg és fejezte le a gyermeket.

A nő a bíróság előtt elismerte bűntettét, de arra a kérdésre, hogy megbánta-e a gyilkosságot, a fejét rázta – írta a Lifenews.ru orosz internetes portál, amely úgy tudja, hogy keresik a férjét, akinek a gyanú szerint köze lehet a gyilkossághoz.

Közömbösen vette tudomásul a bíróság döntését Forrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Kezelték Üzbegisztánban

Rendőrségi források szerint skizofréniája már Üzbegisztánban kialakult, ahol regisztrálták is egy pszichiátriai klinikán – a betegségét azonban eltitkolta moszkvai munkaadói előtt.

A brit Daily Mail által idézett forrás szerint az asszony állapota folyamatosan romlott az utóbbi időben, a kislány meggyilkolása idején pedig saját bevallása szerint hangokat hallott.

A nyomozók szerint nem egyedül cselekedett Forrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Megfojtotta

Mint kiderült, az asszony előbb megfojtotta, majd egy konyhakéssel lefejezte a kis Násztyát, aki a születésekor súlyos károsodásokat szenvedett, ezért különleges ellátásra volt szüksége. A dada a születése óta vigyázott rá.

Az asszonyt pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderítsék, beszámítható-e. Ha igen, akkor húsz év börtönt is kaphat. Várhatóan március 4-én emelnek ellene vádat.