Eltemették Fidel Castrót

Horizontal Cubans attend the passage of the urn with the ashes of Cuban leader Fidel Castro from Revolution Square in Santiago, Cuba on December 4, 2016 on its way to the cemetery.
The ashes of late Cuban leader Fidel Castro were taken on Sunday to be lai
Katonai kísérettel szállították Fidel Castro hamvait
Vágólapra másolva!
Eltemették Kubában Fidel Castrót, a kubai forradalom 90 évesen elhunyt vezetőjét. Hamvait Santiago de Cuba városában, a Santa Ifigenia temetőben földelték el.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint vasárnap reggel hét óra körül huszonegy ágyúlövés dördült el Fidel Castro tiszteletére, jelezve, hogy elkezdődött a szertartás. A temetésen nem voltak beszédek, a ceremónián csak a család és a meghívott vendégek vettek részt.

A Santa Ifigenia temetőben nyugszik a kubai történelem számos ismert személyisége - politikusok, költők, üzletemberek -, köztük José Martí költő, író, a Kuba függetlenségéért vívott küzdelem kiemelkedő alakja. Fidel Castro hamvait a Martí-mauzóleum közelében helyezték el.

Katonai kísérettel szállították Fidel Castro hamvait Forrás: AFP//Rodrigo Arangua

Fidel Castro november 25-én halt meg. A gyászmenet Fidel Casto hamvaival szerdán indult Havannából és szombaton érkezett meg a Kuba túlsó szegletében található Santiago de Cubába.

A temetés napján véget ér az országban meghirdetett kilencnapos gyász is.