A hamis bálványoktól óv Ferenc pápa

FERENC pápa
Vatikánváros, 2016. december 4. Ferenc pápa Úrangyala (Angelus) imádságát mondja a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2016. december 4-én. (MTI/EPA/Claudio Onorati)
Vágólapra másolva!
A hamis bálványoktól, a siker, a gazdagság és az élvezetek hajhászásától óvott Ferenc pápa. A katolikus egyházfő arra is figyelmeztetett: fokozatosan le kell térni a kényelmes és téves utakról.
Vágólapra másolva!

A hamis bálványok, a siker, a gazdagság és az élvezetek hajhászása, valamint a gyengébbek rovására érvényesített hatalomvágy ellen emelte fel szavát Ferenc pápa, aki szerint karácsony közeledtével mindenkinek lelkiismereti önvizsgálatot kell tartania.

Ferenc pápa Úrangyala imádságát mondja a vatikáni Szent Péter térre néző ablakból Forrás: MTI/EPA-ANSA/Claudio Onorati

A Szent Péter-téren összegyűlt hívők ezrei előtt, az Úrangyala imádság előtt a katolikus egyházfő kifejtette:

A lelkiismereti önvizsgálat szavai szerint elsősorban azt jelenti, hogy napról napra, fokozatosan le kell térni a kényelmes és téves utakról, meg kell szabadulni a hamis bálványok imádatától. A pápa ennek szellemében óva intett mindenkit attól, hogy mindenáron hajszolja a sikert, a pénzt és az élvezeteket.

Hívők ezrei hallgatták a katolikus egyházfő imádságát a Szent Péter téren Forrás: MTI/EPA-ANSA/Claudio Onorati

Ez a fajta magatartás mind az ördögtől való - tette hozzá az egyházfő, arra sarkallva az embereket, hogy inkább az Isten felé vezető utat nyissák meg maguk előtt. Ez az út - mint fogalmazott - nem foszt meg bennünket a szabadságtól, hanem az igazi boldogságot ajándékozza nekünk.