Erős, de nem nagyhatalmi felhangú Oroszországot vizionál Putyin

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2015. december 17. Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtóértekezletét tartja Moszkvában 2015. december 17-én. (MTI/EPA/Szergej Csirikov)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin szerint bármely népnek jogában áll erősnek lenni. Az orosz elnök a parlament újraválasztott alsóházának alakuló ülésén arról beszélt, hogy a parlamentnek erős, nagyhatalmi felhangok nélküli Oroszországot kell építenie.
Vágólapra másolva!

Erős, nagyhatalmi felhangok nélküli Oroszországot kell építenie az Állami Dumának, ez a fő feltétele annak, hogy az ország fenntartsa létét és függetlenségét - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament szeptemberben újraválasztott alsóházának alakuló ülésén.

Oroszország történelmi és legmagasabb rendű joga megőrzéséért, amely nem más, mint hogy hazánk erős legyen" - idézte az elnök az 1911-ben meggyilkolt kormányfő, Pjotr Sztolipin szavait.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Az elnök szavai szerint bármely népnek és országnak pontosan ugyanúgy jogában áll erősnek lenni, hozzátette ugyanakkor: "mi ehhez sohasem társítunk semmilyen nagyhatalmi felhangot". "A legfontosabb, hogy erőnk feltétlenül a népünk egységében rejlik" - tette hozzá.

A szeptember 18-án megtartott választáson a parlamenti alsóház 450 mandátumából 343-at az eddig is kormányzó Egységes Oroszország párt szerzett meg,

ami kényelmes lehetőséget biztosít számára akár az alkotmány megváltoztatására is.