Spéder-felvételek: kik vannak rajta?

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet azt írja, hogy Orbán Viktorral és Rogán Antallal folytatott beszélgetések is szerepelnek azokon az adathordozókon, amelyeket a Spéder Zoltán érdekeltségeinél tartott házkutatások során foglalt le a rendőrség. A Népszava pedig Lázár János nevét említi. Tuzson Bence úgy reagált: a kormány nem fél attól, hogy kompromitálóak lennének a felvételek.
Vágólapra másolva!

Az MNO hétfőn írta, hogy az említett házkutatások során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetéseket tartalmazó adathordozókra bukkantak. Újabb információi szerint a miniszterelnökkel és a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével folytatott beszélgetések is találhatók ezeken az eszközökön.

A rendőrség kommunikációs szolgálata annyit közölt, hogy „az ügyben a nyomozás folyamatban van, annak részleteiről – a korábban adott tájékoztatáson túlmenően – a nyomozóhatóság nem kíván bővebb felvilágosítást adni”.

A kormány nem fél

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkára azt mondta: a kormány nem fél, hogy kompromittálóak lennének a felvételek, azt pedig nem tudják, hogy hol tart a nyomozás. Az államtitkár a kvótaellenes népszavazás kapcsán tartott sajtótájékoztatón mondta ezt.