Nem tudni, mikor nyílik meg a brüsszeli reptér

brüsszel reptér
Brüsszel, 2016. március 23. Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
Egy héttel a kettős merénylet után megkezdik a brüsszeli repülőtér vizsgálatát, hogy kiderítsék, mikor válik alkalmassá a részleges megnyitásra.
Vágólapra másolva!

A repülőtér 800 alkalmazottja kedden teszteli az ideiglenes infrastruktúrát és az új utasforgalmi intézkedéseket – jelentette be hétfőn Florence Muls, a repülőtér külső kommunikációért felelős illetékese.

Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

Az új rendszert a belga kormánynak kell jóváhagynia, a repülőtér csak ez után nyithat meg újra – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem lehet megmondani, mikor kerülhet erre sor.

A múlt keddi kettős merénylet súlyos károkat okozott az indulási csarnokban – emlékeztetett az AP.