Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Felgyújtotta magát két menekült Idomeniben

önégetés, Idomeni, menekült, migráns, menekültválság, migrációs krízis
A man runs after he tried to put himself on fire during a protest at a makeshift camp at the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni on March 22, 2016. Greece will not be able to start sending refugees back to Turkey from March 20, 2016, the government said, as the country struggles to implement a key deal aimed at easing Europe's migrant crisis. The numbers are daunting: officials said as of Saturday there were 47,500 migrants in Greece, including 8,200 on the islands and 10,500 massed at the Idomeni camp on the Macedonian border. / AFP / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Éghető anyaggal locsolta le magát, és felgyújtotta saját ruháját két menekült férfi a görög–macedón határon. A férfiak így tiltakoztak a határzár ellen.
Vágólapra másolva!

Nem sérültek meg súlyosan azok a migránsok, akik tiltakozásul felgyújtották magukat a görögmacedón határon. A két férfi Idomeni mellett, a spontán kialakult menekülttábor területén követte el akcióját.

Azért tüntettek így, mert továbbra is zárva van a macedón határ.

A menekültek és migránsok nem tudnak továbbhaladni Nyugat-Európa felé.

A férfiak éghető anyaggal locsolták le ruházatukat, mielőtt felgyújtották magukat. A körülöttük állók viszont gyorsan eloltották a lángokat, így a tiltakozók nem sérültek meg komolyabban írja a görög Kathimerini című lap online kiadása. Azt, hogy kik a tiltakozók, és melyik országból származnak, nem tudni.

Nem sérültek meg súlyosan az önégető migránsok Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Nem ez az első eset, hogy önkínzással tiltakoznak a határzár ellen Idomeniben a menekültek. Tavaly novemberben férfiak egy csoportja

egymás száját varrta be egy tüntetésen.

Nemrég legalább ezer menekült indult el a táborból, hogy a lezárt vasúti határátkelőt megkerülve jusson át Macedóniába. Sikerrel jártak, Macedónia kormánya viszont bejelentette, hogy visszaküldi a migránsokat Görögországba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről