Németországi molesztálás: meghozták az első ítéleteket

Vágólapra másolva!
Meghozta az első ítéleteket szerdán a kölni városi bíróság a németországi nagyvárosban szilveszterkor elkövetett bűncselekmény-sorozattal kapcsolatban, mindkét esetben lopás miatt róttak ki büntetéseket.
Vágólapra másolva!

A bíróság két ügyet tárgyalt és zárt le szerdán. Az egyik ügyben a vádlott - egy 23 éves marokkói fiatalember -

hat hónap felfüggesztett szabadságvesztést és 100 euró (31 ezer forint) pénzbüntetést kapott,

amiért kitépte egy 20 éves nő kezéből az okostelefonját, amikor az szelfit akart készíteni, a háttérben a kölni dómmal. A turista a tolvaj után rohant, akit még a helyszínen elfogtak a rendőrök. A másik eset néhány száz méterrel odébb történt, egy hídon. Az áldozat egy férfi volt, aki a szilveszteri fényekbe boruló várost akarta fényképezni. Két támadója - egy 18 éves marokkói és egy 22 éves tunéziai fiatalember - elvette tőle kameráját és fotóstáskáját.

Őket is elfogták még szilveszter éjjel.

Az idősebb elkövető 3 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapott, társát egy évre próbára bocsátották.

Zaklatták és meglopták őket

Mindhárom elítélt menedékkérő.

Egyiküket sem utasítják ki az országból.

A bíróság csak büntetőügyükkel foglalkozott, menedékjogi ügyükben nem foglalt állást. A két tárgyalás jelentős sajtóérdeklődés mellett zajlott le. A bíróság szóvivője az ítéletek kihirdetése után elmondta, megszokott, hogy lopásoknál már a per első tárgyalási napján ítéletet hoznak.
Szilveszter éjjel Köln belvárosában tömegesen fordultak elő bűncselekmények. Felháborodást főleg

a nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások

váltottak ki. Az elkövetők körbevették és zaklatták az áldozatokat, közben loptak tőlük.

Szilveszter óta nem fordult elő ilyen

A hatóságok eddig csaknem

1100 feljelentést rögzítettek, 600-an szexuális bűncselekmény miatt

fordultak hozzájuk a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság összeállítása szerint. A kölni hatóságok 82 feltételezett elkövető ellen indítottak eljárást, 14 esetben feltételezett szexuális bűncselekmény miatt. A gyanúsítottak túlnyomó többsége külföldi, általában észak-afrikai férfi, jogi státusa szerint menedékkérő, menedékjogi kérelem benyújtására várakozó vagy az országban illegálisan tartózkodó személy. A kölni eseteket vizsgáló nyomozók és a szövetségi bűnügyi hivatal szerint az ügyek nem tartoznak a szervezett bűnözés kategóriájába. Szilveszter óta nem fordultak elő tömegesen ilyen bűncselekmények Németországban.