12 tisztet fejeztek le az Iszlám Állam emberei

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam dzsihádista szervezet harcosai rövid időre elfoglalták a biztonsági erők egy központját szerda reggel a nyugat-líbiai Szabrátában, és 12 tisztet lefejeztek.
Vágólapra másolva!

Taher al-Garabili, a szabratai katonai tanács vezetője azt mondta: a szélsőségesek kihasználták, hogy a hadsereget lefoglalták az egyéb helyszíneken zajló összecsapások, és mintegy három órára elfoglalták a város központját.

Egy másik tiszt elmondta, hogy az Iszlám Állam harcosai katonák lefejezett holttestével barikádozták el a biztonsági erők épületéhez vezető utakat, és a dzsihádista szervezet meglepetésszerű akciójában és az azt követő harcokban összesen 19 tiszt halt meg.

A Földközi-tenger partján fekvő Szabráta az Iszlám Állam helyi szervezetének legújabb hatalmi központjává vált. Az elmúlt héten a város fölött végrehajtott amerikai légicsapások több tucat szélsőségessel végeztek, de meghalt két szerb túsz is, akiket tavaly raboltak el a dzsihádisták. A stratégiai jelentőségű nyugat-líbiai település emellett az Európába tartó menekültek egyik gyűjtőpontja.