Erdogan sajnálja az orosz gép lelövését

Erdogan, törökország, botrány, korrupció, tüntetés
Erdogan beszédet mond a jövő évi költségvetés vitáján Ankarában 2013. december 10-én.
Vágólapra másolva!
Sajnálatát fejezte ki a lelőtt orosz vadászbombázó miatt Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke. A külügy arra kérte a török állampolgárokat, hogy egyelőre halasszák el oroszországi útjaikat.
Vágólapra másolva!

Recep Tayyip Erdogan török elnök kifejezte sajnálatát szombaton amiatt, hogy egy török vadászgép négy nappal korábban lelőtte az orosz légierő egyik vadászbombázóját a szíriai határnál. Az államfő most először tette ezt meg az orosz-török viszonyban jelentős feszültséget okozó incidens óta.

Erdogan sajnálja az orosz gép lelövését Forrás: AFP/Adem Altan

Erdogan támogatói előtt beszélt. Ismét védelmébe vette az orosz gép lelövését, amelyet Ankara légtérsértéssel indokol, és bírálta Oroszországot szíriai beavatkozása miatt.

Ugyanakkor sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

- mondta.

Eközben az ankarai külügyminisztérium arra kérte a török állampolgárokat, hogy "a helyzet tisztázódásáig" halasszák el nem sürgős utazásaikat Oroszországba.

Csütörtökön az orosz külügyminisztérium adott ki egy közleményt, amelyben a terrorveszélyre hivatkozva felszólította a Törökországban tartózkodó orosz állampolgárokat, hogy térjenek vissza Oroszországba, pénteken pedig az orosz vezetés 2016 január 1-től felfüggesztette a vízumentességet Törökországgal.