Megsorozta Oroszország a terroristákat

orosz légierő Szu-25
A Russian Air Force Su-25 SM attack plane takes off from an airfield during a military drill at Primorkso-Akhtarsk, Krasnodar region, on February 26, 2015. AFP PHOTO / SERGEY VENYAVSKY
Vágólapra másolva!
A Kaszpi-tengeren állomásozó orosz hadihajókról 18 rakétát lőttek ki az Iszlám Állam állásai ellen, jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Ezzel is erősítik az orosz szerepvállalást az iszlamista szélsőségesek elleni harcban.
Vágólapra másolva!

Újabb rakétatámadást indított Oroszország az IÁ főbb központjai ellen – közölte a Sputnik News. A terroristák uralma alatt tartott városok – Rakka, Aleppo, Idlib – elleni akciót a légierő is támogatta. A légi csapásban 29 vadászgép vett részt.

Csak az elmúlt négy napban az orosz légierő 522 bevetést és 101 rakétatámadást hajtott végre, és közel 1400 tonnányi bombát dobott le ellenséges célpontokra Szíriában.

A Kreml szeptember 30-án hivatalosan elismerte, hogy légi csapásokba kezdett Szíria ellen. Vlagyimir Putyin orosz elnök azonban leszögezte, hogy a támadások kimerülnek az Aszad-párti erők légi támogatásában, és kizárta annak lehetőségét, hogy Moszkva szárazföldi csapatokat is a térségbe küld.

A szárazföldi erők bevetésétől az Egyesült Államok kormánya is elzárkózik.