Rendőröket lőttek le Macedóniában

Vágólapra másolva!
Három rendőr meghalt és tucatnyi megsérült albán fegyveresekkel vívott összecsapásokban Macedónia északi részén szombaton.
Vágólapra másolva!

Az Ultrinski vesnik című macedón lap internetes hírportálja szerint a hajnali órákban tört ki a tűzharc a koszovói határ közelében, a fővárostól 40 kilométerre északra fekvő Kumanovo városában. A lövöldözés négy órán át tartott egy illegálisan felhúzott lakótelepen, az összecsapások során egy ház leégett - közölte a lap forrásaira hivatkozva.

Lezártak egy városrészt

Más híradások három súlyosan és egy könnyebben megsebesült rendőrről számoltak be.
A város egy részét a rendőrség különleges egységei lezárták, hosszú ideig gépfegyverropogás és legalább egy robbanás hallatszott, és helikopterek köröztek az összecsapások helyszíne fölött.
A macedón belügyminisztérium csak annyit közölt az akcióról, hogy korábban szerzett értesülések alapján műveletet indítottak egy fegyveres csoport ellen.

Fegyveres támadók

Két héttel ezelőtt magukat a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) tagjainak nevező fegyveres támadók foglaltak el egy rendőrkapitányságot az ország északi, javarészt albánok lakta részén. Az UCK korábban hosszú ideig harcolt a macedón kormány ellen, aminek az albánok és Szkopje között megkötött 2001-es békemegállapodás vetett véget.