Trump megvédte Putyint

Real estate tycoon Donald Trump flashes the thumbs-up as he arrives on stage for the start of the prime time Republican presidential debate on August 6, 2015 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. AFP PHOTO/MANDEL NGAN
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Trump szerint az orosz elnök egy nagyhatalmú politikus, aki legalább irányít.
Vágólapra másolva!

Donald Trump, a republikánusok pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa, egy nappal azt követően, hogy örömmel nyugtázta az orosz elnök neki szánt dicséretét, televíziós interjúban védte meg Vlagyimir Putyin kormányzási módszereit.

Trump kedveli Putyint, és Putyin is kedveli Trumpot Forrás: AFP/Mandel Ngan

Donald Trump szinte viszonozta az orosz elnök bókjait, amikor az NBC televízió egyik műsorában úgy fogalmazott, hogy

Putyin nagyhatalmú politikus,

akinek a népszerűségi indexe 80 százalékos.

Leglább irányít

Amikor az újságíró arról faggatta, hogy mit szól Putyin "brutális kormányzási taktikájához", ahhoz, hogy "újságírókat, politikai ellenfeleket gyilkol és lerohan más országokat", Trump azt válaszolta, hogy

Miután az újságíró meglepődött, és megismételte a kérdést, Trump már úgy fogalmazott, hogy "mi is tele vagyunk gyilkosságokkal".

Az elnökjelölt-aspiráns azt is hozzátette, hogy rengeteg "butaság tapasztalható manapság a világban, sok a gyilkosság, de hát mit lehet tenni". Végül azonban, újabb kérdésre válaszolva Trump azt mondta, hogy elítéli újságírók és politikai ellenfelek meggyilkolását.