Növekvő terrorveszélytől tart Németország

Illegális bevándorlás - Németország, migráns
Tízezrek vannak úton
Vágólapra másolva!
54 százalék szerint a bevándorlás növeli a terrorveszélyt Németországban – derült ki egy felmérésből, amit a Der Spiegel közölt a legfrissebb számában. A németek szerint a jövőben emelkedni fog az erőszakos bűncselekmények száma. Érdekesség, hogy a megkérdezettek 50 százaléka szerint Merkel jó döntést hozott, amikor szeptemberben beengedte Magyarországról a menekülteket.
Vágólapra másolva!

A németek 54 százaléka szerint a bevándorlás növeli a terrorveszélyt az országban – derült ki a Der Spiegel legfrissebb számában közölt közvélemény-kutatásból. A TNS Research által készített felmérés szerint 60 százalék körül van azoknak az aránya, akik félnek attól, hogy emelkedni fog az erőszakos bűncselekmények száma – annak ellenére, hogy a rendőrségi statisztikák azt mutatják: a bevándorlók elleni erőszak emelkedett az elmúlt egy évben, a négyszeresére.

Németországban egyre többen tartanak a növekvő terrorveszélytől Forrás: MTI/EPA/Angelika Warmuth

A Der Spiegel felméréséből az is kiderül, hogy a németek 84 százaléka azt gondolja, a bevándorlók számának növekedésével

végérvényesen megváltozik Németország képe.

A kutatásban arra is rákérdeztek, hogy helyesen döntött-e Angela Merkel szeptember elején, amikor beengedte a Magyarországon lévő menekülteket Németországba. A válaszadók 50 százaléka szerint jó, míg 42 százalék szerint rossz döntést hozott a kancellár.

Mint arról az Origo is beszámolt, a szász-anhalti tartományi miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja, hogy a német kancellár nem korlátozza a menedékkérők számát. Szerinte Angela Merkel azért nem támogatja a javaslatát, mert ezzel a kancellár a saját vereségét ismerné el.

Sokan támadják Angela Merkelt a menekültpolitikája miatt Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Szemléletváltás kell

Markus Söder, a bajor pénzügyminiszter szeptemberben szemléletváltást sürgetett a menekültpolitikában. A menekültek iránti szolidaritás, az áldozatvállalás és a befogadás kultúrájának nap mint nap tapasztalható jelei

lelkesítőek, és nagyszerű képet közvetítenek Németországról

és Bajorországról, de világossá kell tenni, hogy Németország tartósan nem lehet "a világ összes menekültjének országa" – mondta ekkor Marcus Söder.