A francia légierő újra bombázta Rakkát

Vágólapra másolva!
A francia légierő 10 repülőgépe 16 bombát dobott le az Iszlám Állam székhelyének számító Rakka városára. Ez volt a második francia légi csapás a párizsi terrortámadások óta.
Vágólapra másolva!

A francia légierő harci repülőgépei november 17-e, keddre virradó éjjel ismét bombázták az Iszlám Állam (IÁ) állásait a dzsihádista szervezet székhelyének számító észak-szíriai Rakkában - közölte a francia védelmi minisztérium kedden.

10 gép vett részt

A csapásokban megsemmisítették a dzsihádisták egy kiképzőközpontját és egy parancsnoki létesítményét. Az akcióban tíz francia gép vett részt az éj leple alatt, ezek 16 bombát dobtak le a városra.

A harci gépek az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában szálltak fel.

A védelmi minisztérium szerint a francia felderítő repülések során előzetesen azonosított célpontok ellen, az amerikai erőkkel összehangolva hajtották végre a támadást.

Már a második

Ez volt a második francia légi csapás Rakka ellen 24 órán belül. Előző éjjel szintén egy kiképzőközpontra és egy parancsnoki központra csaptak le a francia gépek, akkor 20 bombát dobtak le a szíriai város térségében.

Hollande háborút hirdetett

A hadművelet egyértelmű válasz a pénteken Párizsban végrehajtott, 129 halálos áldozattal járó merényletsorozatra, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Francois Hollande francia államfő hétfőn közölte, hogy

Párizs el akarja pusztítani az IÁ-t,

ezért intenzívebbé teszi a dzsihádisták elleni hadműveleteit. Bár Franciaország már egy ideje támadja a dzsihádistákat Szíriában az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció tagjaként, az utóbbi két napban végrehajtott hadműveletek a korábbiaknál jóval kiterjedtebbek voltak.