Több mint ezer menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

Földközi-tenger, 2015. április 20.
Az Opielok Offshore Carriers (OOC) német hajózási válalalt által 2015. április 20-án közreadott kép illegális menekültekről egy félig elsüllyedt hajóban a Földközi-tengeren, a vállalat Jaguar teherhajójának közelében ápr
Földközi-tenger, 2015. április 20. Az Opielok Offshore Carriers (OOC) német hajózási válalalt által 2015. április 20-án közreadott kép illegális menekültekről egy félig elsüllyedt hajóban a Földközi-tengeren, a vállalat Jaguar teherhajójának közelében április 12-én. Az OOC több mint 1,500 menekültet mentett ki a tengerből 2014 decembere óta. (MTI/EPA/OOC)
Vágólapra másolva!
Olasz és más hajók csak szerdán 1042 menekültet, köztük számos nőt és gyereket mentettek ki a Földközi-tengeren végrehajtott hét akciójuk során - közölte az olasz parti őrség.
Vágólapra másolva!

A menekültek egy fából készült és hat gumicsónakkal kísérelték meg az átkelést a Földközi-tengeren, amikor a líbiai partoknál vészhelyzetbe kerültek.

Menekültek a Földközi-tengerben (a kép illusztráció) Forrás: MTI/EPA/DPA/Opielok Offshore Car/-------------------

A mentőakciókban az olasz parti őrségen kívül részt vettek még az ír haditengerészet egységei, valamint az EuNavforMed uniós katonai művelet négy, angol, német és szlovén felségjelzést viselő hajója.