A magyar fiúk munkatáborba küldhették az észak-koreai kapitányt

New Plymouth, 2015. június 1.
Tamás Krisztiánt (k) ünneplik csapattársai, miután gólt lőtt az észak-koreai válogatottnak az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen az új-zélandi  New Plymouthban 2015. június el
New Plymouth, 2015. június 1. Tamás Krisztiánt (k) ünneplik csapattársai, miután gólt lőtt az észak-koreai válogatottnak az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június elsején. (MTI/EPA/Dean Pemberton)
Vágólapra másolva!
Magyarország 5-1-re verte Észak-Korea válogatottját az U20-as labdarúgó világbajnokságon. Az ellenfél szövetségi kapitánya izgulhat, hiszen egy hasonló vereség után a felnőtt csapat szakvezetője, még 2010-be, munkatáborba került a kommunista országban.
Vágólapra másolva!

Az U20-as észak-koreai kapitány és játékosok is egyre jobban izgulhatnak, mivel Magyarországtól 5-1-re kaptak ki helyi idő szerint hétfőn este. Öt éve a felnőttválogatott kapitányát a gyenge vb-szereplés miatt megalázták, és egy építkezésre száműzték.

A koreai válogatott ráadásul a következő két meccsén Brazíliával és Nigériával is játszik még, akik papíron erősebbek a magyar tizenegynél.

Magyarország nagyon simán verte Észak-Koreát. Vajon ennek milyen következményei lesznek? Forrás: MTI/EPA/SNPA/Dean Pemberton

A láthatóan paródiának szánt Észak-Korea hivatalos magyarországi weboldala elnevezésű Facebook-oldal máris gúnyt űzött az ázsiai ország várható politikájából. Azt írják, hogy a koreaiak 98-0-ra nyertek a magyarok ellen. Ezzel utalva arra, hogy 2010-ben a hivatalos koreai propaganda állítólag ferdítve számolt be a brazilok elleni vereségről. Azt sugallva akkor, hogy nem az ellenfél nyert.

Elsöprő győzelmet aratni Dicsőséges futballcsapat mai U20-as VB válogatón! Dicső országunk ma 0-98-al győzni magyar csapat ellen!

Posted by Észak-Korea Hivatalos Magyarországi Oldala on 2015. június 1.

Árulók lettek

A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon negyvennégy évnyi szünet után szereplő Észak-Korea három vereséggel zárta a vébét, az ázsiaiak Brazíliától 2-1-re, Portugáliától 7-0-ra, Elefántcsontparttól pedig 3-0-ra kaptak ki.

A kudarc nem maradt következmények nélkül, a játékosoknak hatórás nyilvános szóbeli megaláztatást kellett eltűrniük hazaérkezésük után, amiért a vezetők szerint elárulták a kommunista rendszer ideológiai küzdelmét. Kijutott a jóból Kim Jong Hun szövetségi kapitánynak is, neki azt rótták fel, hogy elárulta Kim Dzsongilt, Észak-Korea kedves vezetőjét és az ő utódait. A játékosoknak később kritizálniuk kellett a szövetségi kapitányt, akit kényszermunkára küldtek egy építkezésre.