Kiderült, kiket tiltottak ki Oroszországból

Vágólapra másolva!
Oroszország 89, a politikáját bíráló politikust, közéleti személyiséget, valamint katonai és titkosszolgálati tisztségviselőket kitiltott az országból.
Vágólapra másolva!

A finn közszolgálati rádió nyilvánosságra hozta a listát, amelyen 18 lengyel, 9 brit, 8 svéd, 8 észt, 7 litván, 7 német, 5 lett, 5 román, 4 francia, 4 cseh, 4 dán, 3 holland, 2 belga, 2 spanyol, 1 bolgár, 1 finn és 1 görög ember neve szerepel.

Több európai szóvivő megalapozatlannak és önkényesnek nevezte a „feketelistát”, amelyet hivatalosan soha nem tettek közzé.

A német kormány magyarázatot és felvilágosítást kér Moszkvától a listán szereplő német politikai személyiségekkel kapcsolatosan. A német külügyminisztérium szerint az érintetteknek joguk van tudni, hogy milyen okból, mire alapozva tiltották meg számukra a beutazást Oroszországba.

Vlagyimir Putyin kitiltással válaszolt a szankciókra Forrás: AFP/POOL/Alexander Zemlianichenko

Nincs magyar

Még márciusban az Izvesztyija azt állította, hogy 15 magyar állampolgár – köztük egy volt kormányfő is – szerepel a kitiltottak listáján.

A hír megjelenése után megindult a magyar sajtóban a találgatás, hogy kiről lehet szó. Mint most kiderült, Magyarországról senki sem érintett.