Frontálisan ütközött két személyvonat Ausztriában

Waldstein-in-Übelbach, 2015. május 6.
Frontálisan összeütközött személyvonatok a Graz közelében fekvő Waldstein-in-Übelbachban 2015. május 6-án. A balesetben az egyik mozdonyvezető életét vesztette, tíz ember súlyosan megsebesült. (MTI/EPA/Josef Hager)
Waldstein-in-Übelbach, 2015. május 6. Frontálisan összeütközött személyvonatok a Graz közelében fekvő Waldstein-in-Übelbachban 2015. május 6-án. A balesetben az egyik mozdonyvezető életét vesztette, tíz ember súlyosan megsebesült. (MTI/EPA/Josef Hager)
Vágólapra másolva!
Frontálisan összeütközött két személyvonat szerda délelőtt az ausztriai Graz közelében, és az egyik mozdonyvezető életét vesztette. 
Vágólapra másolva!

A tűzoltóság szóvivője szerint összesen tízen sérültek meg súlyosan a balesetben. A másik mozdonyvezetőt mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Frontálisan összeütközött személyvonatok a Graz közelében fekvő Waldstein in Übelbachban Forrás: MTI/EPA/APA/Josef Hager

Egy másik helikopter egy hatvanéves, életveszélyes állapotban lévő női utassal sietett kórházba. Több utas beszorult a roncsok közé.

Átment a tiloson

A vonatok 10 óra 15 perckor ütköztek egymásnak, száz méterrel a Waldstein bei Übelbach megálló után egy erdős szakaszon, amely a rendőrség közlése szerint igen nehezen megközelíthető. Az útszakaszon haladó járatokat a stájerországi helyi vasúttársaság üzemelteti.

A balesetben az egyik mozdonyvezető életét vesztette, tíz ember súlyosan megsebesült Forrás: MTI/EPA/APA/Erwin Scheriau

A Kleine Zeitung című helyi lap internetes oldala szerint az egyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést egy állomáshoz közeledve.

A mentésben helikopterek, a Vöröskereszt több mentőautója, 12 tűzoltóegység és 150 tűzoltó is részt vett.