Állítólag megölték az egyik japán túszt

Vágólapra másolva!
Megölhették az egyik japán túszt az Iszlám Állam terroristái. Egy fej nélküli holttest képét mutatja a másik túsz egy felvételen. Japán még ellenőrzi, igaz-e a hír.
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam állítólag olyan üzenetet tett fel szombaton a világhálóra, amely a szélsőséges szervezet fogságában lévő egyik japán túsz megöléséről szól és fogolycserét követel a másikért. Japán közölte, igyekeznek ellenőrizni a felvétel és az információ valódiságát.

A videón az egyik túsz, Goto Kendzsi újságíró látható, amint egy fényképet tart a kezében. A hangüzenet szerint a fényképen a másik túsz, Jukava Haruna fej nélküli holtteste van.

- mondta az ügyről Abe Sindzó japán miniszterelnök, aki szerint japán nem hódol be a terrorizmusnak. A japán kormány elítélte a "felháborító és elfogadhatatlan erőszakos cselekedetet" és a még életben lévő túsz elengedését követelte.

A terroristák most már egy Jordániában bebörtönzött iszlamista nő szabadon engedését követelik Goto szabadon engedéséért cserébe. Korábban 200 millió dollár (54 milliárd forint) váltságdíjat követeltek a két japánért. Az MTI szerint az üzenet nem sokkal közzététele után eltűnt az internetről. Az újságírót állítólag akkor kapták el, amikor megpróbálta kiszabadítani barátját.