Vágólapra másolva!
Bajba került egy moldovai zászló alatt hajózó teherhajó Korfu térségében. Az nem világos, hogy a rossz idő miatt, vagy azért adott le vészjeleket, mert fegyveresek lennének a fedélzetén. Több száz illegális bevándorló utazik rajta.
Vágólapra másolva!

Vészjelzéseket adott le a görögországi Korfu közelében kedden egy teherhajó, amelyen feltehetően 400-600 illegális bevándorló tartózkodik - közölték a görög hatóságok. A görög hajózási minisztérium szerint a moldovai zászló alatt hajózó Blue Sky nevű hajó, a Korfutól északnyugatra fekvő kis sziget, Othonoi közelében tartózkodik.

Egyes értesülések szerint a hajó azért adott le vészjelzéseket, mert fegyveresek tartózkodnak a fedélzetén, mások szerint viszont a rossz időjárás miatt került bajba. A görög kormány egy fregattot, a Navarinót, illetve egy katonai helikoptert küldött a hajóhoz – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Az incidens két nappal azután történt, hogy ugyancsak Korfu közelében kigyulladt a több mint 400 utast szállító Norman Atlantic nevű görög komp. A balesetben legalább tíz ember meghalt, több mint 400-at pedig kimenekítettek a hajóról. A hatóságok további hiányzó utasok után kutatnak. A vészjeleket leadó hajóhoz tartó görög fregatt maga is részt vett a Norman Atlantic mentési műveleteiben.