Székekkel verték halálra a nőt, aki nem adta meg a telefonszámát

2014.06.01. 14:16

Bizarr haláleset történt Kelet-Kínában egy McDonald's-ban. Egy szekta a gyorsétterem vendégeihez mentek oda, és elkérték a telefonszámaikat. Egy nő nem volt hajlandó elárulni, erre székekkel és felmosófával estek neki.

Egy szekta tagjai percek alatt agyonvertek egy nőt a kelet-kínai Santung tartomány egyik gyorséttermében. A részben videón is megörökített kegyetlenség sokkolta a kínai közvéleményt, sokan a történteket végignéző emberek, alkalmazottak felelősségét is felvetik.

Egy ötvenes éveiben járó férfi, két lánya és egy fia, valamint két másik nő Csaojüan város McDonalds éttermének vendégeit járták sorra, azok telefonszámát kérve. Mint utóbb kiderült, sokan megadták, mások hamis számot adtak meg, de egy szendvicsét egyedül fogyasztó harmincas éveiben járó nő csak annyit mondott, másnál próbálkozzanak.

A visszautasítás felingerelte a csoportot. A választ egyikőjük "sátáni megnyilatkozásnak" mondta, majd  "sátán!" kiáltások közepette székekkel támadtak rá, a kopasz családfő pedig egy felmosó fém nyelével kezdte ütlegelni a nőt, aki néhány percen belül eszméletét, majd életét vesztette. Támadói még akkor is rugdalták és verték a fejét a már törött felmosóval, amikor a rendőrök megérkeztek. A nő a férjét várta, a házaspárnak egy ötéves kisfia van.

A tanúk elmondása szerint a csapat megfenyegette a jelenlévőket, hogy aki beavatkozik, vagy telefonál, a helyszínen hal meg; az étterem egy alkalmazottja megsérült. Ennek ellenére a közösségi médiában, valamint az országos sajtóban is nagy visszhangot keltett esettel kapcsolatban az elhunyt nő hozzátartozói és a hozzászólók tömege is azt firtatja, hogy lehet, hogy a vendégek elmenekültek, akik pedig ott maradtak, tétlenül nézték végég a drámát. Felvetik, lehettek volna bátrabbak, hiszen a támadóknál sem lőfegyver, sem kés nem volt.

A csapat vezére, egy Csang nevű férfi a kínai központi televízió riporterének kérdésére, hogy nem fél-e az igazságszolgáltatástól, azt felelte, hogy nem, mert ő Istenben hisz. A médiában megszólaltatott szakértők ugyanakkor hangsúlyosan különbséget tesznek a szekta és a vallás között. Az egyik szakértő az eset kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a szekta "vallás- és emberellenes".

A rendőrség szándékos emberölés miatt az öt munkanélküli gyanúsítottat, akik az étteremhez egy Porsche Cayenne márkájú luxusautóval érkeztek, őrizetbe vette, a verésben szintén aktív tizenéves fiút külön eljárás keretében vonják felelősségre. Az otthonukban talált könyvek és egyéb bizonyítékok arra utalnak, hogy valamennyien a Mindenható Isten nevű szekta tagjai - közölték a hatóságok a hétvégén.

A szekta 1990-ben alakult és öt évvel később hivatalosan is destruktívnak nyilvánították, betiltották. Korábban több, a szektát elhagyni akaró tagot megcsonkítottak, vagy végtagjaikat törték. A tartományi rendőrség most határozott fellépést, súlyos büntetést ígért a még fellelhető tagoknak.