Parlamenti képviselő lett Karadzic lánya

Vágólapra másolva!
A háborús bűnök miatt nemzetközi törvényszék előtt álló egykori boszniai szerb vezető lánya annak a pártnak a képviseletében jutott be a törvényhozásba, amelyet az apja alapított.
Vágólapra másolva!

A boszniai választási bizottság nyilvánosságra hozta az októberi parlamenti választás végeredményét. A Radovan Karadzic alapította Szerb Demokrata Párt tagjaként bekerült a Boszniai Szerb Köztársaság parlamentjébe Sonja Karadzic-Jovicevic – jelentette a balkaninsight.com.

Karadzic, aki Hágában várja az ítéletet, ügyvédje útján megüzente, hogy „hihetetlenül büszke” a lányára, de „vegyesek az érzelmei azzal kapcsolatban, hogy politikai pályára adta a fejét”.

Sonja Karadzic-Jovicevic egyébként orvos, aki korábban a család lakhelyén, Paléban volt önkormányzati képviselő. Korábban azt mondta, hogy parlamenti képviselőként a családokkal, a fiatalokkal és az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekre koncentrál majd.

A kampány idején a helyi sajtónak beszélt arról is, hogy ha a hágai bíróság valóban igazságot akar szolgáltatni, akkor nem találja majd bűnösnek az apját népirtásban és háborús bűnök elkövetésében.

Képviselővé választásának hírét élesen bírálták a bosnyák és horvát áldozatok családjait tömörítő szervezetek.