Lehet, hogy hallották a maláj gép vízbe csapódását

Vágólapra másolva!
Víz alatti mikrofonok rögzíthették a robajt.
Vágólapra másolva!

Egy egész apró lehetősége van annak, hogy víz alatti mikrofonok rögzítették a közel három hónapja az Indiai-óceán felett eltűnt maláj utasszállító vízbe csapódásának hangját. Erről a nyugat-ausztráliai Curtin Egyetem kutatói számoltak be az ENSZ által a nukleáris tesztrobbantások megfigyelésére, illetve ausztrál kutatók által az óceánban elhelyezett víz alatti mikrofonok adatainak megvizsgálása után. Dr. Alec Duncan, a Curtin Egyetem óceanográfiai intézetének vezető kutatója szerint a hang ideje összecseng a gép lezuhanásának idejére vonatkozó információkkal.

A kutatók szerint 10 százalék esélye van annak, hogy egy, a vizsgálat során talált, a mikrofonok által rögzített robaj a gép vízbe csapódása lehetett. Jelezték ugyanakkor, hogy ezt a március 8-án rögzített hangot akár egy természetes esemény, például egy tenger alatti földrengés is kelthette - írja a Guardian.

A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH370-es járatának március 8-án veszett nyoma 239 emberrel a fedélzetén. A gép roncsait és fekete dobozát azóta sem találják.