Kedden újra megszólal Janukovics

Vágólapra másolva!
Legutóbbi megszólalásakor közölte, hogy még mindig elnöknek tekinti magát, és kijelentette, hogy nem kért segítséget. Aztán kiderült, hogy mégis. 
Vágólapra másolva!

Viktor Janukovics leváltott ukrán államfő bejelentést tesz kedden Rosztov-na-Donu oroszországi városban - írta az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség. A bejelentés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Janukovics utoljára február 28-án lépett a nyilvánosság elé, ugyancsak Rosztov-na-Donuban, ahova megbuktatása után menekült. Akkor azt mondta, hogy továbbra is Ukrajna elnökének tekinti magát, és folytatni akarja harcát Ukrajna jövőjéért. Azt hangoztatta, hogy Ukrajnában nacionalista, fasisztabarát erők ragadták kézbe a hatalmat, amelyek szerinte az ország népességének abszolút kisebbségét képviselik. Itt olvashatja el részletesen, hogy miket mondott még Janukovics.

Janukovics kiállt Ukrajna egysége mellett, s leszögezte, hogy az ellenzéki tüntetések és a krími feszültségek miatt nem kért és nem készül katonai segítséget kérni senkitől. Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet ugyanakkor március 4-én a Biztonsági Tanácsban bemutatta az elűzött államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz intézett segítségkérő levelét. A múlt héten olyan nem hivatalos hírek kaptak lábra, hogy Janukovicsot szívinfarktus gyanújával kórházba szállították, és súlyos az állapota. Halálhíréről is voltak hírek, de hamisnak bizonyultak.