Szexért fizetésemelés

Vágólapra másolva!
Roger Ailes, az amerikai Fox News tévécsatorna elnöke fizetésemelést ajánlott egyik korábbi alkalmazottjának szexuális szolgáltatásokért cserébe – állítja róla egy most megjelent életrajzi könyv. A társaság tagadja a dolgot.
Vágólapra másolva!

Gabriel Sherman A leghangosabb hang a szobában című életrajzi műve Ailesről január 21-án jelenik meg az Egyesült Államokban, de a New York Times már beszámolót közölt róla. Az 560 oldalas könyv, amelynek elkészítéséhez a szerző 614 emberrel beszélt, a tévécsatorna 73 éves vezetőjének életét mutatja be gyermekkorától napjainkig.

A könyv érdekes dolgokat fed fel Ailes személyiségéről. Többek között azt állítja, hogy vezetőtársainak kijelentette: „Én akarom megválasztani a következő elnököt [az Egyesült Államokban]". Lenézően beszélt a csatorna leghíresebb sztárjairól, és a szexuális zaklatástól sem riadt vissza. Randi Harrison tévéproducer például beszámolt a szerzőnek arról, hogy Ailes a 80-as években heti 100 dolláros fizetésemelést ajánlott neki az NBC-nél, ha bármikor szexelhet vele.

A Fox News szóvivője tagadta az elnök ellen felhozott vádakat. Ailes tavaly rúgta ki a kommunikációs vezetőjét. Sokan úgy vélik, ez részben azért történt, mert Ailes gyanúja szerint a beosztottja információkkal segítette Shermant a könyv megírásában – írja a Huffington Post.