Gyereket talált a szerelő a csomagtartóban

Vágólapra másolva!
Egy Peugeot csomagtartójából egy nagyjából másfél éves kislány került elő egy francia autószervizben.
Vágólapra másolva!

A francia hatóságok jelenleg is nyomoznak az előzetes vizsgálatok szerint 15–23 hónapos korú kislány ügyében, akit alultápláltan, kiszáradtan találtak meg pénteken egy Peugeot csomagtartójában a Franciaország középső részén fekvő Terrasson városában.

A kisgyereket felfedező szerelő elmondása szerint az autót egy negyvenes nő adta le nekik szerelésre. Mivel az autó hátuljából nyögdécselést hallottak, munkatársaival rákérdeztek a nőnél arra, nem maradt-e a járműben véletlenül egy kutya vagy macska. A nő csupán annyit mondott, hogy valószínűleg egy gyermekjáték kapcsolt be magától az autóban – számolt be a francia TF1 tévécsatorna nyomán a Guardian brit napilap.

A szerelő elmondása szerint a csomagtartóban lévő kisgyerek nagyon koszos, kiszáradt és alultáplált volt, a vizsgálatok szerint pedig komoly fejlődési rendellenességekben szenved, és nem növekedett megfelelően. A kislány születését hivatalosan sehol sem regisztrálták eddig. Jelenleg a hatóságok azt is elképzelhetőnek tartják, hogy anyja a gyereket saját partnere és három másik gyereke elől rejtette az autóba. Azt még nem tudni, hogy mennyi időt töltött a csomagtartóban. A negyvenöt éves nő és negyvenéves partnere portugál származású, és a szerviz közelében lévő egyik településen éltek. Vasárnap mindkettejüket őrizetbe vették, négy és tíz év közötti korú három gyermekükről gyermekvédelmi szervezetek gondoskodnak, a kislányt pedig egyelőre kórházban kezelik.