Százezren tüntettek a melegházasság ellen

Vágólapra másolva!
A brazil országos igazságügyi tanács engedélyezte a melegek házasságát, de nem mindenki elégedett a döntéssel. Az évente megrendezésre kerülő Menet Jézusért eseményből idén demonstráció lett.
Vágólapra másolva!

Brazil protestáns egyházak mintegy százezer tagja tüntetett szombaton Rio de Janeiróban a melegházasság ellen és a hagyományos családkép védelmében, miután a brazil igazságszolgáltatás jóváhagyta a homoszexuálisok házasodási jogát.

A hívek a Menet Jézusért esemény alkalmából gyűltek össze, amely húsz éve a brazil evangélikusok egyik fő ünnepe. A város utcáin végigvonuló tömeg egy Rio központjába szervezett nagygyűlésre érkezett, ahol gospelkoncertek és lelkészek imái várták a résztvevőket.

A demonstráció célja "megmutatni Isten népének egységét, és hangot adni elveinknek a szólás szabadságát, a vallásszabadságot, a hagyományos családot és az életet illetően" - mondta beszédében Silas Malafaia evangélikus lelkész, egy pünkösdista egyház vezetője, a menet szervezője. "Nemet mondunk a bűnre, a korrupcióra és a homoszexualitásra" - hangoztatta egy résztvevő.

A brazil országos igazságügyi tanács május 14-én de facto engedélyezte a melegházasságot, rövidre zárva a parlament évek óta húzódó vitáját ebben az ügyben. A döntést elvben még megkérdőjelezheti a legfelsőbb bíróság vagy a törvényhozás. Előzőleg már mintegy tucatnyi szövetségi állam, köztük Sao Paulo elfogadta az azonos neműek tartós együttélésének házassággá változtatását.