Híres békeaktivista is részt vett a bostoni mentésben

robbantás a bostoni maratonon, Sebesültet szállítanak el a helyszínről 2013. április 15-én, miután robbanás történt a célvonalnál a 117. bostoni maraton után
Vágólapra másolva!
Carlos Arredondo, az iraki háború egyik legfanatikusabb ellenzője is ott volt Bostonban, a robbantás helyszínén, az egyik leghíresebb fotón is ő szerepel.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/AP/Charles Krupa

Több százan segédkeztek a sérültek ellátásában a bostoni maratonin történt robbantások után, egyikük Carlos Arredondo volt, aki az Egyesült Államokban az egyik legismertebb békeaktivistának számít. A bostoni tragédiáról készült képek közül az egyik legemlékezetesebb, amelyiken a cowboykalapos Arredondo egy tolószékben szállított, mindkét lábát elvesztett futó combartériáját szorítja el. "Folyamatosan beszéltem hozzá. Azt mondtam neki, hogy 'maradj velünk, maradj velünk" - nyilatkozta Arredondo a Press Herald hírügynökségnek.

Az alábbi videón is látható az 52 éves aktivista 1:45-nél, amikor egy kordont segít leemelni a sérültekről, alig egy perccel a robbantások után.

Arredondo akkor vált híressé, amikor 2004-ben megmondták neki, hogy Irakban megölték a fiát, ekkor bánatában felgyújtotta magát egy autóban. Miután 10 hónap alatt felépült, országjáró körútra indult a Fiat pickupjával, amelynek a platójára egy koporsót, oldalára pedig a fiát ábrázoló fényképeket tett. Négy évvel később a kisebbik fiát is elvesztette, amikor a 24 éves fiatalember a bátyja halála miatt érzett fájdalom miatt öngyilkosságot követett el.

Az 52 éves Arredondo azért volt kint a versenyen, hogy szurkoljon annak a futónak, aki a fia iránti tiszteletből teljesítette a 42 kilométert. Az alábbi videón egy interjú látható vele, nem sokkal a robbantás után.