Több millió ember maradt víz nélkül Chilében

Vágólapra másolva!
Több millió ember maradt víz nélkül Santiagóban, Chile fővárosában. A vízhiány azért alakult ki, mert a sok eső miatt földcsuszamlások voltak a környező hegyekben, ami súlyosan szennyezte az ivóvizet adó folyókat, és működésképtelenné tette a víztisztító telepeket is.
Vágólapra másolva!

A folyóvizek elszennyeződése miatt több millió ember maradt ivóvíz nélkül Santiagóban és környékén - írja a BBC. A folyók vize azért szennyeződött ilyen súlyosan, mert hatalmas földcsuszamlások voltak a környező Andokban, ráadásul a lezúduló sár miatt több víztisztító üzemet is be kellett zárni. A sárlavina legalább három vízi üzemet kényszerített leállásra.

A BBC szerint nem jöhetett volna rosszabbkor a vízhiány, ugyanis ez a chilei nyár időszaka, amikor a hőmérséklet elérheti a 30 Celsius-fokot is. A vízhiány miatt több mint kétmillió ember maradt víz nélkül az ötmilliós városban, ahol sokan panaszkodtak a rossz tájékoztatásra is. A vízhiány miatt az emberek megrohamozták az üzleteket, hogy palackozott vizet vásároljanak, a hatóságok pedig lajtos kocsival próbálják kielégíteni a lakosság vízigényét. A tervek szerint a vízszolgáltatást helyi idő szerint éjfélre állítják vissza.