Poénnak szánták Depardieu szerződtetését

Vágólapra másolva!
Egy nyugat-szibériai színházigazgató egy percig sem gondolta komolyan, amikor 117 ezer forintos fizetést és ingyenes lakhatást ígért a nemrég orosz állampolgárságot kapott francia színésznek.
Vágólapra másolva!

Viccnek szánta a Gérard Depardieu francia színésznek alig egy hete tett állásajánlatot a nyugat-szibériai Tyumeny drámai színház igazgatója. "Az egész őrült helyzet arra ösztönzött bennünket, hogy részt vegyünk az országos trollingban. Ez attól a pillanattól zajlik, hogy Depardieu megkapta az orosz állampolgárságot, miniszteri posztot ajánlottak neki Mordvinföldön, Szaranszkban pedig lakást" - írta Szergej Oszincev az interneten.

A színház igazgatója szerint a komédia fő szabálya, hogy csak komolyan szabad játszani. "Ezért készítettük a levelet három nyelven és kék pecsétes hivatalos papíron, valódi kommentárokat helyeztünk el a sajtóban, és Depardieu portréját is kifüggesztettük a színház galériájában."

Oszincev azt is bevallotta, hogyan csapták be az országos televíziós csatornákat, amikor megmutatták nekik az öltözőt, ahol a francia színészt elhelyezik, sőt azt is bejelentették, hogy Depardieu milyen szerepeket kap, megmutatták a színpadot, a termet, ahol dolgoznia kell. "Tudtuk, hogy az újságírók az ünnepek után híréhségben szenvednek, és az első munkanapjukon keresni fogják a szenzációt" - írta a színház vezetője.

A francia színésznek 16 ezer rubeles (117 ezer forintos) fizetést kínált a nyugat-szibériai Tyumeny városának színháza, amely azt is felajánlotta, hogy lakást is bérel a színésznek. A színház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól, amelynek erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.

Gérard Depardieu január 3-án vette át Szocsiban az orosz állampolgárságát jelentő útlevelét, és ott találkozott Vlagyimir Putyin elnökkel. A 64 éves francia színész a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó miatt döntött úgy, hogy elhagyja Franciaországot.