Pornósok perelik az államot

Vágólapra másolva!
Alkotmányellenes, korlátozza az önkifejezés szabadságát és esélytelenné teszi a színészeknek hogy pornós Oscart nyerjenek - vélik a szakmabeliek. Idéntől kötelező óvszert viselni a kaliforniában forgatott felnőtt filmekben.
Vágólapra másolva!

A Vivid Entertainment nevű felnőtt filmeket gyártó cég beperelte Los Angeles önkormányzatát, amiért a januártól életbe lépett új jogszabályok szerint a férfiaknak kötelező óvszert viselni a pornó filmekben - írja a Guardian.. Kayden Kross és Logan Pierce - akik a producerkedés mellett színészi szerepeket is vállalnak a filmekben - szerint a szabályozás sérti az emberi alapjogokat, alkotmányellenes és az önkifejezés szabadságát is megtiporja. A két színész szerint ezen felül olyan plusz anyagi terheket ró a stúdiókra, amelyet nem lesznek képeseket elviselni. Közleményük szerint az óvszer kötelező viselése odáig vezethet, hogy a pornóipar otthagyja Kalifornia államot. A színészek szeretnék, ha az állam visszavonná a szerintük gáncsoló jogszabályt.

Az idén életbe lépett szabályozás a tavaly novemberi népszavazás eredménye, amelyet az AIDS Healthcare nevű szervezet kezdeményezett azért, hogy finomabb és biztonságosabb képeket mutassanak a pornó filmekben. Kalifornia polgára akkor 56 százalékos csekély többséggel megszavazták a javaslatot, amely a pornósok szerint azt is jelenti egyben, hogy az itt készült filmek szereplőinek esélye sem lesz megnyerni a pornó Oscar-díjat.