Mandela lánya: Apám a halálos ágyáról küzd

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nelson Mandela bátran küzd a halálos ágyáról is, nyilatkozta a politikus lánya, Makaziwe Mandela a helyi közmédiának. Beszélt arról is, hogy apja "még velünk van, erős, és bátor", írta a BBC.

Még a halálos ágyáról is tanít minket türelemre, szeretetre és toleranciára, mondta Makaziwe Mandela, aki hozzátette: minden pillanat, amit vele tölt, lenyűgözi őt. "Néha meg kell csípnem magam, hogy én ettől a harcos embertől származom, még akkor is, ha látszik, hogy küzd. A harci szellem még ott van benne" - mondta róla a lánya.

A 95 éves Nelson Mandelát otthon ápolják. A volt politikust szeptemberben engedték haza a kórházból, ahol csaknem három hónapig kezelték makacs tüdőfertőzéssel. Mandela unokája azt mondta a dél-afrikai közmédiának, hogy a volt elnök "nincs jól az ágyban". Múlt hónapban Mandela volt felesége nyilatkozta, hogy Mandela már nem tud beszélni a torkában lévő csövektől. Hivatalosan továbbra is azt mondják a volt politikusról, hogy állapota kritikus, de stabil. A kórházi kezeléséről időendben itt, itt és itt olvashatja korábbi cikkeinket.