Kormánybiztos is részt vett a pozsonyi melegfelvonuláson

Vágólapra másolva!
Több politikus, köztük Pozsony főpolgármestere és egy kormánybiztos is részt vett a szombati melegfelvonuláson a szlovák fővárosban. Incidens nem volt.
Vágólapra másolva!

Békésen zajlott le szombat délután a Pozsonyban már negyedszerre megrendezett "Szivárványos menet - Pride Bratislava" elnevezésű, a homoszexuálisok, a leszbikusok és a transzneműek emberi jogaiért tartott felvonulás.

A rendkívüli rendőri biztosítás mellett zajló, kísérőrendezvényekkel kiegészített felvonulásnak becslések szerint ezer résztvevője volt. A szervező civil szervezetek képviselőinek nyilatkozatai szerint ez kevesebb az előzetes várakozásoknál, ennek ellenére az eddigi legsikeresebbként értékelték a felvonulást, tekintettel annak "hangulatára", valamint arra, hogy mentes volt a korábbi években előforduló incidensektől.

A résztvevők között több politikust, kormánypárti és ellenzéki parlamenti képviselőket egyaránt látni lehetett. Ott volt Milan Ftácnik, a baloldali kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia támogatásával megválasztott pozsonyi főpolgármester és Peter Pollák, Robert Fico kabinetjének romaügyi kormánybiztosa is.