Rendőrök szabadították ki a bilinccsel játszó papot

Vágólapra másolva!
Megbilincselte magát egy pap az Egyesült Államokban, és nem tudott kiszabadulni, ezért segítséget kért a rendőrségtől. Azt állította, egyedül volt, de a rendőrök szájpecket is találtak a bilincs mellett.
Vágólapra másolva!

Egy springfieldi lelkész felhívta az amerikai segélyhívószámot, a 911-et a paplakból, mert nem tudott kiszabadulni a bilincsből - írta az Illinois Times.

"Segítségre van szükségem, mielőtt vészhelyzet állna be" - mondta a pap a diszpécsernek, aki elég hitetlenül hallgatta a segítséget kérő férfit. Az eset még november 28-án történt, de most került nyilvánosságra a hangfelvétel, amelyen meghallgatható a hívás angolul.

"Játszottam vele, és most segítségre van szükségem" - mondta a pap a diszpécser kétkedő kérdésére, hogy valóban megbilincselte-e magát. A pap azt állította, hogy egyedül volt a lakásban, de az nem derült ki, hogyan került bilincsbe, és miért tartott vészhelyzettől. Az mindenesetre gyanús, hogy a lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, a kiérkező rendőrök szájpecket is találtak a papon.

Az egyházmegye helyi szervezete nem nyilatkozott az ügyben, csupán annyit mondtak, hogy a papot saját kérésére átmenetileg felfüggesztették hivatalából. A szóvivő nem árulta el, hol tartózkodik most a pap, de azt igen, hogy az egyházmegye vezetőjéhez fordult segítségért.