Vágólapra másolva!
Dzsihádista internetes oldalakon hirdetésben keres öngyilkos merénylőket az al-Kaida. Az érdeklődőknek e-mailben kell ajánlatot tenniük arra, hogy mit robbantanának föl.
Vágólapra másolva!

Leendő öngyilkos merénylők jelentkezését várja az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet Arab-félszigeten működő ága a világháló iszlamista oldalaira a minap felkerült hirdetések szerint. Az érdeklődők e-mailen keresztül jelentkezhetnek, amelyben be kell számolniuk a dzsiháddal, azaz a szent háborúval kapcsolatos eddigi tapasztalataikról, továbbá javaslatokat kell tenniük lehetséges amerikai, izraeli, francia vagy brit támadási célpontokra.

Az al-Kaida jemeni szárnya által közzétett hirdetésekben az olvasható, hogy a cél olyan "műveletek" végrehajtása, amelyekben az iszlám ellenségei minél nagyobb számban veszítik életüket. A támadások célpontjai "azok, akik a muszlimok és az iszlám ellen harcolnak". Elsősorban az ellenségek gazdasági, katonai és médiaérdekeltségeit kell célba venni - olvasható a szövegben. A nemzetközi terrorhálózat gyakran kommunikál követőivel dzsihádista oldalakon keresztül, és előszeretettel használ különböző fórumokat, hogy merényleteiről tájékoztatást adjon.