Nem fizették a gázszámlát, kialudt a kirgiz hősök örökmécsese

Vágólapra másolva!
A kirgiz hatóságok kétmillió forintnyi összeggel tartoztak a gázszolgáltatónak, ezért lekapcsolták a második világháborús hősök örökmécsesében a lángot Kirgizisztánban.
Vágólapra másolva!

Nemfizetés miatt kikapcsolták az örökkön égő lángnak nevezett kirgiz műemlékben a gázt - közölte a brit Telegraph internetes kiadása csütörtökön. A kirgiz fővárosban, Biskekben lévő műemléket a második világháborúban a náci Németország elleni harcban elhunyt szovjet katonák emlékére emelték, és felállítása óta égett benne a tűz.

Az amerikai AP hírügynökség szerint a kirgiz hatóságok körülbelül 6 ezer fonttal (nagyjából kétmillió forinttal) tartoztak az örökkön égő lánghoz a gázt szolgáltató társaságnak, amely végül kikapcsolta a gázt az emlékműnél.

A korábbi Szovjetunió több államában is égnek a biskekihez hasonló lángok a szovjet hősök emlékére, sok helyütt katonák őrzik az emlékműveket, a hagyományos május 9-ei katonai parádék központja pedig szintén ez a hely. A kirgiz hatóságok a helyi média jelentése szerint ígéretet tettek arra, hogy a következő, május 9-ei parádén már újra égni fog a láng Biskekben.