Szexi ukrán nőkkel riogatják a holland feleségeket

Vágólapra másolva!
Egy holland tévéreklám arra ösztönzi a feleségeket, hogy ne engedjék el a férjeiket a nyári foci EB-re, mert Ukrajnában túl csinosak a nők. Az ukrán külügyminisztérium magyarázatot vár arra, hogy a holland tévé miért ad olyan reklámot, ami túl szabadosnak ábrázolja az ukrán nőket.
Vágólapra másolva!

Diplomáciai konfliktust okozott Ukrajna és Hollandia között egy tévéreklám, melyet a holland állami televízió sugárzott - számol be az ügyről egy moszkvai internetes lap.

A "Tartsd otthon" kampány azon a feltételezésen alapul, hogy az ukrán nők szexisek és szabadosak, ezért a holland nőknek nem szabad engedniük, hogy férjeik elmenjenek a júniusi foci Eb-re. A 2012-es futball Európa-bajnokságot Ukrajna és Lengyelország közösen rendezi. A reklámban az látszik, hogy a Google-ben rákeresnek az "ukrán nő" szókapcsolatra, mire a kereső egy rakás képet dob fel hiányosan felöltözött szépségekből.

A cikk szerzője ugyanakkor méltányosságból megjegyzi, hogy bármely ország hölgyeire keresnek is rá, az eredmény szinte ugyanez lesz.

Az ukrán külügyminisztérium szerint a reklám túlmegy minden határon, és azzal vádolják Hollandiát, hogy megalázza az emberi méltóságot, és nemzeti hovatartozás alapján diszkriminál. Követelik továbbá, hogy a reklámot vegyék le a képernyőről. A holland külügy eddig még nem reagált az ügyben.