Nem tárgyalna az állampolgárságról Fico Orbánnal

Vágólapra másolva!
Nem a szlovák állampolgársági törvény lesz a témája Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtöki varsói találkozójának - közölte a SITA szlovák hírügynökség szerdán a szlovák kormányfő előző napi kijelentésére hivatkozva. Robert Fico kijelentette, hogy csak gazdasági és szociális témákról hajlandó tárgyalni Orbánnal.
Vágólapra másolva!

"Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Robert Fico a kettős állampolgárság ügyéről feltett újságírói kérdésre Brüsszelben kedden.

A SITA szlovák hírügynökség szerint hozzátette: azért találkozik a magyar kormányfővel, mert nem volt még alkalma - újabb kormányfői kinevezése óta - találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy látja, "kár lenne nem kihasználni" a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar miniszterelnökkel.

Robert Fico április 26-án, csütörtökön a varsói Lengyelország - Közép-Európa - Kína gazdasági fórum alkalmával tárgyal Orbán Viktorral. A szlovák kormányfő a lengyelországi fórumon a lengyel és a kínai miniszterelnökkel is találkozik.