Halálra ítélték a japán fekete özvegyet

Vágólapra másolva!
Három egykori szeretőjének meggyilkolása miatt halálra ítéltek egy japán nőt. A bíróság szerint a nő anyagi okok miatt mérgezte meg a férfiakat, de ő ártatlannak vallja magát. Szerinte a férfiak vagy öngyilkosok lettek, vagy véletlenül haltak meg.
Vágólapra másolva!

Halálra ítéltek egy japán nőt, aki 2009-ben végzett három egykori szeretőjével - írja a BBC. A bíróság szerint Kanae Kidzsima anyagi okok miatt ölte meg a három férfit. Miután internetes társkereső oldalakon összeismerkedtek, a nő megmérgezte a férfiakat, miközben aludtak.

Kanae Kidzsima ártatlannak vallja magát, és fellebbezni fog az ítélet ellen. A nőt Japánban "fekete özvegyként" emlegetik a pók után, amely megeszi a saját párját. Az ítéletre több mint ezer ember személyesen is kíváncsi volt, de a bíróságon csak ötven szabad hely volt, így nem juthatott be mindenki.

"Nincs helye kegyelemnek, ha a vádlott önös érdekből követte el a bűncselekményt" - mondta az elnöklő bíró, és hozzátette, hogy a nő "irracionális kifogásokat" ismételgetett, és nem bánta meg a tettét. A védelem szerint a férfiak vagy öngyilkosságot követtek el amiatt, hogy Kanae Kidzsima szakított velük, vagy véletlenül haltak meg.