Kigyulladt egy luxushajó a Fülöp-szigetek közelében

Vágólapra másolva!
Irányíthatatlanul hánykolódik egy luxushajó a Fülöp-szigetek közelében, miután a hajó motorja péntek este kigyulladt. A tüzet eloltották, a hajón ezren tartózkodnak, egy tengerész megsérült.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy körülbelül ezer embert szállító luxushajó motorja a Fülöp-szigeteknél, a hajó irányíthatatlanná vált - közölte szombaton a Fülöp-szigeteki parti őrség. A hajó egyik tisztje az AP szerint elmondta, hogy a péntek este keletkezett tüzet azonnal eloltották az Azamara Quest kirándulóhajón. Az oltás során egy tengerész megsérült.

A hajó csütörtökön indult Manilából, és a malajziai Szandakanba tartott. Jelenleg Palawan sziget és Zamboanga között sodródik. Mentőhajók várhatóan valamikor szombaton érnek el hozzá. A hajótulajdonos társaságnak, a Royal Caribbean Internationalnek a honlapja szerint az ezer főből 355 a személyzet tagja. Az utasok állampolgársága egyelőre nem ismert. A hajó kapitánya a Facebookra feltett egy üzenetet, amely szerint egyetlen utasnak sem esett bántódása, és a tenger nyugodt a környéken.