Az Alkonyat vetítésén akart lövöldözni egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
Az amerikai Missouri államban elfogtak egy húszéves férfit, aki ugyanolyan vérfürdőt akart rendezni a moziban, mint amilyen a Batman-film alatt volt Coloradóban.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak az amerikai hatóságok Missouri államban egy fiatal férfit, aki vérfürdőt tervezett az Alkonyat - Hajnalhasadás 2 című kasszasikerfilm vetítésén egy helyi moziban. A húszéves gyanúsított, Blaec Lammers elismerte, hogy felfegyverezve be akart rontani a tízezer fős Bolivar filmszínházába. Az amerikai média szerint az után vették őrizetbe, hogy az anyja értesítette a rendőrséget.

A nő elmondta a hatóságnak, hogy fia ugyanolyan fegyvereket vásárolt, mint amilyeneket nyáron a coloradói mozis lövöldözésben használt James Holmes, aki a vád szerint 12 emberrel végzett, 58-at pedig megsebesített a Batman-széria harmadik részének, A sötét lovag - Felemelkedés című filmnek a vetítésén. Lammers anyja attól tartott, hogy fia meg akarja ismételni a coloradói vérengzést.

A nyomozó, aki kihallgatta Blaec Lammerst, közölte: a fiatalember jegyet vásárolt az Alkonyat - Hajnalhasadás 2 vasárnapi vetítésére. A gyanúsított ugyanakkor azt is fontolgatta, hogy a Walmart áruházlánc egy helyi szupermarketjét vegye célba.

A nyomozó szerint a férfi beismerte, hogy "gyilkos gondolatai" voltak. Két karabélyt, hozzá pedig 400 töltényt vásárolt a héten. Lammers őrizetben van, pénteken terrorfenyegetéssel és fegyveres bűncselekmény elkövetésére tett kísérlettel vádolták meg.