Marihuánafüsttől szédelegnek a drogosok kutyái

Vágólapra másolva!
Legalább két kutya halt már bele Coloradóban, hogy ettek a marihuánából készült úgynevezett vicces sütiből. Állatorvosok arra figyelmeztetnek, hogy a gazdájuk füves cigijéből szálló füstöt belélegző kutyáknál hányinger, letargia és fényérzékenység is jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

A gazdájuk marihuánás cigijének füstjétől beállt kutyákról készült internetes mémekre rápillantva nagyon nehéz megállni, hogy ne törjünk ki nevetésben - írja a Gawker.com az egyik mémekkel foglalkozó internetes portál működtetőjére hivatkozva. Ugyanakkor a coloradói állatorvosok szerint a marihuána 12 évvel ezelőtti legalizálása óta egyre nő azoknak a kutyáknak a száma, amelyek beállnak a környezetükben szívott fű füstjétől: letargikus állapotba kerülnek, hányinger tör rájuk, és érzékenyek lesznek a fényre és a zajra.

Az egyik denveri televíziós csatornának nyilatkozó állatorvos azt mondta: azokon a helyeken, ahol nem tiltják a marihuána fogyasztását, nagyon sok kutya szervezetébe kerül belégzéssel vagy lenyelés útján a kábítószerből. Egy ötéves időszakot vizsgáló tanulmány arra az eredményre jutott, hogy csak Coloradóban megnégyszereződött a marihuánamérgezést szenvedett kutyák száma. Legkevesebb két kutya pedig belehalt abba, hogy marihuánát is tartalmazó süteményből evett.