Rendőrök oszlatták fel az elhúzódó madridi tüntetést

Vágólapra másolva!
Tízezrek tüntettek szombat este több spanyolországi városban az ország romló gazdasági helyzete miatt. Madridban a rendőrségnek kellett közbelépnie, miután a tiltakozók egy része még vasárnap hajnalban sem mozdult az egyik központi térről.
Vágólapra másolva!

A tüntetéseket a Spanyolországot sújtó válság - például a ma már 24, illetve a fiatalok körében 50 százalékos munkanélküliség - elleni tiltakozás jegyében létrehozott mozgalom megalakításának egyéves évfordulójára időzítették - írta beszámolójában a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A madridi hatóságok éjfélig adtak időt a megmozdulás befejezésére, a Puerta del Sol nevű központi téren azonban - ahol tavaly hosszabb időre tábort vertek a tüntetők - még órákkal utána is sokan voltak. Szemtanúk szerint a rendőri erők hajnalban több járművel érkeztek a térre, és öt órára feloszlatták a tüntetést. A BBC szerint összesen kétezer rohamrendőr volt szolgálatban.

Más városokban is érezhető volt a feszültség, de erőszakos cselekmény nem történt. Barcelonában 45 ezer ember vonult az utcákra.