Lovas szoborral ünneplik a halott Kim Dzsong Il születésnapját

Vágólapra másolva!
Nagyszabású állami programok keretében ünnepelték Észak-Koreában a tavaly decemberben elhunyt Kim Dzsong Il hetvenedik születésnapját. A fővárosban, Phenjanban felavattak egy óriási bronzszobrot, a zeneszerzők ódákat írtak, és ünnepi érméket is kibocsátottak az ország volt vezetőjének a tiszteletére.
Vágólapra másolva!

Állami programok egész sorát szervezeték Észak-Koreában a tavaly decemberben elhunyt Kim Dzsong Il hetvenedik születésnapja tiszteletére. Az állami televízióban A ragyogó csillag napjá-nak keresztelt műsorban dokumentumfilmeket játszottak le a volt vezér életéről - írja a brit Telegraph online kiadása.

A megemlékezés része volt, hogy felavattak Phenjanban egy hatalmas bronzszobrot, amely Kim Dzsong Ilt és apját, az ország alapítóját ábrázolja, amint két lovon ülnek egymás mellett. Egy művészeti kiállítás is nyílt a születésnap tiszteletére, egy sziklafalból négyszáz méter széles feliratot véstek ki, emlékérméket és bélyegeket bocsátottak ki, zeneszerzők ódákat írtak, és posztumusz megkapta az országban adható legmagasabb rangfokozatot is.