Zátonyra futott egy hajó Hollandiánál

Vágólapra másolva!
A kapitány nem adott engedélyt arra, hogy a parti őrség kimentse a Hollandia partjainál zátonyra futott teherhajó személyzetét.
Vágólapra másolva!

Balesetet szenvedett egy Fülöp-szigeteki teherhajó pénteken Hollandia partjainál. A rakományt nem szállító Aztec Maiden a parttól 200 méterre, Wijk-aan-Zee közelében futott zátonyra. A parti őrség felajánlotta, hogy kimenti a hajó 21 fős legénységét, de a kapitány nem adott erre engedélyt.

Amíg nincs vészhelyzet, addig a kapitány parancsol a hajón - mondta a mentőszolgálatok vezetője, aki hozzátette, hogy a bajba jutott jármű közelében több mentőhajó és egy helikopter is készen áll a beavatkozásra. A szóvivő hangsúlyozta, hogy vészhelyzet egyelőre nem alakult ki, és annak a veszélye sem áll fenn, hogy a hajóból üzemanyag szivárog a tengerbe.

A múlt pénteken a Costa Concordia luxus-óceánjáró futott zátonyra az olasz partoknál, a gyanú szerint azért, mert a hajó kapitánya eltért a megszokott hajózási útvonaltól, és túl közel ment egy szigethez. A hétvégi hajóbalesetben legalább 11 ember meghalt, 23 főt továbbra is keresnek. Az áldozatok között van egy magyar hegedűművész is.