Üzemanyag-adalékot is tettek a PIP-implantátumokba

Vágólapra másolva!
Egy francia rádióállomás úgy tudja, a betiltott PIP-mellimplantátumokba olyan ipari termékeket tettek, amelyeket soha nem teszteltek vagy engedélyeztek klinikai alkalmazásra.
Vágólapra másolva!

A francia mellimplantátumokat gyártó PIP cég bevizsgálatlan üzemanyag-adalékot használt fel a mára betiltott, világméretű riadalmat kiváltott szilikonbetétekben - közölte hétfőn a francia RTL rádióállomás.

A csatorna állítása szerint megszerezte a hibás implantátumokban használt anyagok teljes elemzését. Ebből az derült ki, hogy az alapanyagok között volt a Baysilone, a Silopren és a Rhodorsil, valamennyi ipari termék, melyeket soha nem teszteltek vagy engedélyeztek klinikai alkalmazásra. Feltételezések szerint ezek, az olaj- és a gumiiparban használt szilikontermékek okozzák, hogy a PIP-implantátumoknak nagyobb a szakadási aránya.

A francia kormány még karácsony előtt kérte, hogy sürgősen keressék fel a plasztikai sebészt, és lehetőség szerint távolíttassák el a mellimplantátumot azok a nők, akiknek a PIP cég által forgalmazott szilikont ültettek be. A kormány külön bizottságot hozott létre az ügy kivizsgálásra, miután kiderült: veszélyesek az egészségre a PIP termékei.