Vadőrgyilkosra vadásznak egy amerikai nemzeti parkban

Vágólapra másolva!
Egy iraki háborút is megjárt fegyveres férfi után kutatnak az Egyesült Államok egyik nemzeti parkjában, aki korábban megölte az őt feltartóztatni próbáló vadőrt. A parkot lezárták, a túrázókat a látogatóközpontba terelték.
Vágólapra másolva!

Lezárták a Mount Rainier Nemzeti Parkot az Egyesült Államokban, Washington államban, mert agyonlőttek egy vadőrt, aki megpróbált feltartóztatni egy járművet - számol be az esetről a brit BBC.

A lövöldözés után a parkot azonnal lezárták, és az ott tartózkodó mintegy 85 túrázót és hegymászót, valamint a park 15 munkatársát a látogatóközpontba terelték. A gyilkossággal egy 24 éves férfit, az iraki háborút is megjárt Benjamin Coltont gyanúsítják, akit körözött a rendőrség.

A férfinek hétfő reggel kellett volna megjelennie egy kihallgatáson, mert szilveszter éjjelén a közeli Seattle-ben egy partin lövöldözött és négy embert megsebesített.Szemtanúk szerint a buliban több embernél is fegyver volt, melyek egy ott kirobbant vita hevében kerültek elő.

A 24 éves férfi nem állt meg a nemzeti parknál lévő ellenőrzőponton. Két vadőrre is rálőtt, melyben egyikük, egy kétgyermekes nő életét vesztette. A parkot várhatóan hétfőn még zárva tartják, amíg tart a terület átkutatása. A rendőrség megtalálta már a férfi hátrahagyott autóját, benne több fegyverrel.